Подновяване на клавирните инструменти в НУМСИ Стара Загора​

Швейцарско – българската асоциация за култура дари роял  „Schmidt Flohr“ за новия културен дом  „Петър Жеков” в град Стара Загора. В камерната зала, където е поместен роялът, ще се провеждат концерти и конкурси на възпитаниците на Националното музикално училище за сценични изкуства „Христина Морфова”.

За това щедро дарение сме изключително благодарни на семейство Херман от Швейцария, което безвъзмездно предостави своя прекрасен роял на нашата организация. Транспортирането на инструмента се осъществи с финансовата подкрепа на община Стара Загора, за което сърдечно благодарим.

Втора фаза на подновяване на клавирните инструменти в НУМСИ Стара Загора

В професионалното си развитие младите музиканти се нуждаят от високо качество на обучение, което се предоставя от квалифицирани учители и добра техническа база.
За съжаление пианата, с които разполага музикалното училище в града, са остарели и некачествени, някои от тях без пълен брой клавиши. Те отдавна са в графата бракувани, но учениците са принудени да свирят на тях. Четиринадесет пиана трябва да бъдат подменени, за да могат да се провеждат качествени уроци.

Нашата цел е да набавим нови или малко използвани пиана от Швейцария и да ги транспортираме до музикалното училище в Стара Загора.
За целта нашият проект се нуждае от средства за транспорта на тези инструменти.
Ние сме позитивни и вярваме, че ще можем да помогнем за по-нататъчното развитие на младите музиканти в НУМСИ Стара Загора!
Ще се радваме на всяко ваше дарение!
Благодарим!

Подобни публикации-Related posts

Leave a Comment